16 April, 2021
Beykent Üniversitesi Mezunlar Derneği ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nün ortak projesi olan "Mezuniyet Sonrası Kariyer Çalıştayı" öğrencilerimizin yoğun ilgisi eşliğinde 24 ve 25 Mart günlerinde online olarak gerçekleştirildi. Alanında uzman ve kariyer basamaklarını hızla tırmanmış mezunların konuk olduğu 2 Gün süren Çalıştayda Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri olarak farklı disiplin ve programları içerecek şekilde üç oturum yapıldı. Eğitimi devam eden veya mezuniyet sürecinde olan lisans öğrencilerimiz için yüksek lisans ve doktora alternatiflerinin değerlendirildiği çalıştayda, aynı zamanda alanında uzman konukların önerileri ile kariyer haritaları çizildi, çalışmak istedikleri sektörle ilgili uzman tecrübeleri aktarıldı. Akademisyenliği meslek olarak icra etmeyi düşünen lisans öğrencilerimize ise yüksek lisans sonrası doktora ve sanatta yeterlilik bölümlerinin içeriği tanıtılarak, gelecekle ilgili kısa bir projeksiyon yapıldı.
Çalıştayın ilk günü Sosyal Bilimler oturumu ile başladı. Özellikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği canlı yayının moderatörlüğünü Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erkut Altındağ gerçekleştirdi. Kısa bir açılış konuşması ile Çalıştayı başlatan Altındağ, yüksek lisans ve doktora programlarının günümüzdeki önemini anlatan kısa bir sunum yaptı. Sonrasında ilk mezun konuk olarak Beykent Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Yönetim Organizasyon Bölümü Program Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Bora Coşar konuk olarak yayına alındı. Coşar; son dönemdeki başarıları, yayınladığı uluslararası makaleleri hakkında bilgi verildikten sonra Beykent Üniversitesindeki geçmişi, aldığı eğitimi ve unutamadığı anılarını paylaştı. Dr. Bora Coşar'ın öğrencilerimize yaptığı akademik tavsiyelerden sonra sıradaki konuk olan Dr. Hande Bilaloğlu yayına katılarak İnsan Kaynakları Direktörü olarak çalıştığı firmalarda yaşadığı tecrübeleri anlattı, ayrıca doktora programında aldığı derslerden ve uzmanlık alanından bahsetti. Oturumun son bölümünde ise Avukat Fethi Tuğhan Tezcan özellikle uzmanlık alanı olan telif hakları alanındaki gelişmeleri öğrencilerimize aktarırken, akademik kariyer planı yapan herkes için kritik tavsiyelerde bulundu.
Aynı gün öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumun odak noktası Fen Bilimleri ve çoklu disiplin yüksek lisans programlarıydı. İlk konuk olarak canlı yayına katılan mezunumuz Enlog Bölge Müdürü Cevdet Eren, öğrencilerimiz açısından büyük önem taşıyan bazı açıklamalara imza attı. Öğrenci kulüplerinin ve üniversite ekosisteminin öneminden bahseden Eren, bir öğrencimizin mezun olma süreci içerisinde üniversitenin sunduğu tüm imkanlardan faydalanması gerektiğinin altını çizdi. Aynı zamanda lisans döneminde geliştirilen insan ilişkileri yeteneğine değinen Eren, okulda tanıştığı bir çok arkadaşı ile uzun yıllardır görüştüğünü ve dostluklarının devam ettiğini belirtti. Ek olarak, iş görüşmesine giden öğrencilerimize çeşitli tavsiyelerde bulundu. Akış içerisinde bir sonraki konuk olan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Orkun Özüer de benzer şekilde Beykent deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaşarak, akademik bir kariyer yapmayı hedefleyen öğrencilerimiz için önemli tavsiyelerde bulundu. Oturumun son konuğu olan İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı (A Sınıfı) Temmuz Aydınoğlu ise çalıştığı kurumdan örnekler vererek yaptığı işin inceliklerini, bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrencilerimiz ile paylaştı. Ayrıca Beykent Üniversitesi ile ilgili aldığı eğitimden örnekler vererek, akademik kariyer konusunda da kişisel görüşlerini öğrencilerimize aktardı.
25 Mart Perşembe günü gerçekleştirilen Sağlık Bilimleri oturumunun da iki özel konuğu vardı. İlk olarak Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Müdürü mezunumuz Zafer Keskin konuk olarak canlı yayına katıldı. Sağlık çalışanlarının son durumundan, Covid 19 pandemisinden, işe yeni girecek sağlık çalışanlarının hangi unsurlara dikkat etmesi gerektiğinden ve en güncel konulardan bahsederek, Beykent Üniversitesi anılarını öğrencilerimiz ile paylaştı. Oturumun son bölümünde ise Klinik Psikolog Volkan Taha Şeker söz aldı. Kendi uzmanlık alanından bahsederek, klinik psikolog olma yolunda ilerleyen öğrencilerimiz için eşsiz önerilerde bulundu. Aynı zamanda sanatın ve entellektüel birikimin hem mesleki hem de akademik olarak kişileri ne kadar başarılı kılabileceği ile ilgili güncel örnekler verdi. Programın son kısmında İK Direktörü Dr. Hande Bilaloğlu da gelen soruları cevapladı. Çalıştay, Doç. Dr. Erkut Altındağ'ın kapanış konuşması ve yüksek lisans yapmayı düşünen öğrencilerimizi enstitüye davet etmesi ile sona erdi.
VİDEOLARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ Video 1 Video 2