9th International Conference on Leadership, Technology, Innovation and Business Management 2019 (ICLTIBM-2019)
Stratejik Araştırmalar Merkezi

Etkinlikler

 

9th International Conference on Leadership, Technology, Innovation and Business Management 2019 (ICLTIBM-2019)

Liderlik, inovasyon, medya ve iletişim alanlarının kesişimindeki en son araştırma bulgularının paylaşımını amaçlayan  9. Uluslararası Liderlik, Teknoloji, İnovasyon ve İşletme Yönetimi Konferansı, 12-13 Aralık 2019 tarihlerinde Taksim Yerleşkesinde, İletişim Fakültesinin ev sahipliğinde, Beykent Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldiz Teknik Üniversitesi, Uluslararası Stratejik Yönetim ve Yöneticiler Derneği ve CEDIMES Enstitüsü (Paris) işbirliği ile düzenlendi. 

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman’ın onursal başkanlığını, Prof. Dr. Cemal Zehir’in (Yıldız Teknik Üniversitesi) başkanlığını, Beykent Üniversitesi İletişim Fakütlesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Makal,  Uluslararası Stratejik Yönetim ve Yöneticiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Oya Erdil (Gebze Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Lütfihak Alpkan (İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı) ile Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tanses Y. Gülsoy’un eş başkanlığını üstlendikleri konferansın açılışını Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Hasansoy gerçekleştirdi. Prof. Dr. Hasansoy konuşmasında, Beykent Üniversitesinin bilimsel araştırma projelerine verdiği desteğin altını çizdi.

Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve konferansın eş başkanı Prof. Dr. Oğuz Makal, inovasyonun şekillendirdiği bir dünyada iletişimin ve liderliğin stratejik rolünü vurguladı.

Uluslararası Stratejik Yönetim ve Yöneticiler Derneği Başkanı ve konferans eş başkanı Prof. Dr. Oya Erdil, konferansın alanındaki önemine değindi ve bilimsel katkılarını açıkladı.

Paris merkezli CEDIMES Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Claude Albagli ise kurumun üniversitelerle bilimsel işbirlikleri konusundaki katkılarını anlattı.

Konferansın iki ana konuşmacısından biri olan, film yönetmeni,  İngiltere Central Lancashire Üniversitesinden medya uygulamaları hocası Prof. Dr. Erik Knudsen, “Yaratıcı Liderlikte Kişisel Sesinizi Bulmak” konulu sunumunda, yöneticinin iç sesini keşfetmesinin önemine değindi ve öykülerin, anlatının toplumsal sorunların çözümünde oynayabileceği role ilişkin örnekler verdi.

Konferansın diğer ana konuşmacısı, Amsterdam Üniversitesinde yarı zamanlı olarak işletme stratejisi dersleri veren Öğretim Üyesi ve Strateji Danışmanı Doç. Dr. Jeroen Kraaıjenbrink ise “Aşırı Bolluğun Hüküm Sürdüğü Bir Dünyada Liderlik” konulu sunumunda günümüzün işletme dünyasında çok fazla seçenekle ve bilgi bombardımanıyla karşı karşıya kalan yöneticinin iyi bir lider olabilmesi için beyniyle kalbini bağdaştırması gerektiğini belirtti.

Letonya’dan Güney Afrika’ya en az 10 farklı ülkeden ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenleri buluşturan konferansta, inovasyon ve bilgi yönetiminde liderin rolü, sosyal medyada marka yönetimi, inovasyon politikaları, girişimcilikle inovasyonu hızlandıran öğeler, inovasyon ve sürdürülebilirlik konularının tartışıldığı dokuz farklı toplantı gerçekleştirildi.

Ayrıca, konferansta liderlik, inovasyon, medya ve iletişim konulu bir panel ile uluslararası dergilerde yayımlanabilecek makalelerde aranan niteliklere ilişkin, Prof. Dr. Cemal Zehir tarafından sunulan bir seminer de yer aldı. Yoğun ilgiyle izlenen konferansın değerlendirme toplantısında katılımcıların organizasyona ilişkin görüşlerine yer verildi.

Konferansın bildirileri, katılımcılara konferansın başında sunulan, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve konferansın düzenleme komitesi başkanlığını Beykent Üniversitesi tarafında yürüten Dr. Öğr. Üyesi Asuman Kutlu’nun editörlüğünü üstlendiği  bir bildiri kitabında toplandı.

Konferans, 13 Aralık 2019 akşamı Point Hotel Taksim’de Esra Ovalı ve Arkadaşları grubu tarafından sunulan dinleti ve Beykent Üniversitesi öğrencilerinin Latin dansları gösterisinin eşlik ettiği yemekle son buldu.